Яготинсько-Згурівське благочиння > Події > Служіння. Новини > Біля древньої чудотворної Володимирської ікони в Третьяковській галереї освячено точну копію, написану спеціально для місця її прославлення — Київщини

Біля древньої чудотворної Володимирської ікони в Третьяковській галереї освячено точну копію, написану спеціально для місця її прославлення — Київщини

15 10 2012

12 жовтня у Москві біля древнього чудотворного Володимирського образа Богородиці, який зберігається в храмі-музеї святителя Миколая в Толмачах при Третьяковській галереї, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил освятив точну копію ікони, написану спеціально для місця її прославлення — Київщини.***

Ідея написати ікону та освятити її від первообраза належить Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Володимиру, який давно мріяв, аби чудотворна святиня повернулася в своєму списку до України – на Київщину, для якої і була подарована Константинополем у ХІІ столітті.

На прохання Його Блаженства, за благословенням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, за сприяння київського губернатора Анатолія Присяжнюка, ікону написали викладачі іконописного відділення Одеської духовної семінарії.

У п’ятницю, 12 жовтня, освячений список Володимирського (Києво-Вишгородського) образа Божої Матері було доставлено в Україну.

17-18 жовтня ікону виставлять для поклоніння віруючим у Свято-Пантелеймонівському храмі м. Яготин де їй зможуть вклонитися всі бажаючі.

Нагадаємо всім вірним Української Православної Церкви, що з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира розпочався урочистий хресний хід зі святинею по містам Київської області.

Слово Блаженнійшого:«До нас ще раз прибула Пресвята Богородиця у своєму образі, що іменується «Володимирська». Сьогодні це благословення Божої Матері явитися до нас у списку чудотворної ікони, щоби ми могли вкотре попросити у Неї заступництва та покрова нашому народу, нашій Святій Церкві та кожному з нас грішних».

Також Владика Володимир подякував Присяжнюку Анатолію Йосиповичу за допомогу в організації та доставці списку до України.

Упродовж жовтня-листопада її пронесуть по всіх районах Київщини.

Потім Володимирська (Києво-Вишгородська) ікона зберігатиметься у Вишгороді.

Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community Ваау! News2.ru Korica SMI2 Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru Memori.ru МоёМесто.ru Mister Wong