Яготинсько-Згурівське благочиння > Події > Звернення > Звернення Високопреосвященного Серафима, архієпископа Яготинського, вікарія Київської Митрополії, до мера та депутатів Яготинської міської ради

Звернення Високопреосвященного Серафима, архієпископа Яготинського, вікарія Київської Митрополії, до мера та депутатів Яготинської міської ради

03 04 2012

Вельмишановна Наталіє Миколаївно,

Шановні народні депутати!

 Господь Бог судив нам із Вами бути не тільки свідками, але й безпосередніми учасниками відновлення та ствердження релігійного життя в нашому суспільстві.

Знаючи Ваше щире бажання сприяти духовному відродженню України та стверджувати релігійне життя у нашому місті та бачачи Ваші добрі плоди діяльності, щиро надіюся, що сьогоднішнє зібрання ознаменує собою історичну епоху у розвитку православної віри на київській землі.
 
Сподіваюся, що діяльність всього депутатського корпусу буде направлена на благо жителів нашого міста, на продовження славетних традицій київських князів Володимира Великого та Ярослава Мудрого, щоб цим безупинно прославлялося ім’я Господнє.Кожен християнин у різні періоди історії завжди стояв перед вибором, саме так влаштоване життя, проте бувають і такі ситуації, котрі ставлять перед вибором всю Церкву.

І сьогодні наше зібрання опинилося саме в такій ситуації, тобто перед вибором.

Наш вибір може стати вирішальним не лише у нашому житті, але й у долі наших нащадків.

У свій час перед таким вибором стояв цілий народ, вдаючи єдність із Богом, а потім у вирішальну мить відвернувся від Нього, як це ми знаємо із історії богообраного ізраїльського народу.

Святе Євангеліє яскраво ілюструє нам суд у Пілата між Праведником Христом і розбійником Варравою, коли безумний натовп кричав: «Не Його відпусти нам, а Вараву…», – це був його вибір.

Вибір став фатальним, він був усвідомлений, оскільки всі кричали: «Кров Його на нас і на дітях наших…»

Сьогодні ми є свідками здійснення цих пророчих слів, коли покоління цього народу, який відвернувся від Бога, розсіяне по всьому світу, ніколи не має миру та спокою, перебуває в постійних війнах та конфліктах.

Повторюю, вибір людини дуже важливий, він може стати фатальним як для неї самої, так і для наступних поколінь, бо наше майбутнє залежить від сьогодення.

Я призваний Церквою, щоб свідчити про істину, бо з нею Господь.

Мене Церква покликала на послух архієпископа Яготинського, і мені не байдужа доля міста та його жителів.

Сьогодні, у цей доленосний час, я з Вами, і закликаю до обдуманого вибору.

Ми живемо в нелегкий ризикований час змін! Протягом історії відмічено безліч випадків, коли хітон Церкви Христової роздирали єресі та розколи – і з жалем ми є свідками розколу Православної Церкви на Україні сьогодні.

Проте, не зважаючи ні на що, істина завжди торжествувала і збереглася до наших днів.

Великомудрість показала, що двох істин не буває, як не буває двох, трьох і більше Церков.

Є істина і є хибність. У цьому дуже легко розібратися – бо істинне те, що від Христа, від часів апостольських, збережене і вистраждане кров’ю сотень мучеників, а не те, що з’являється в ногу з часом, в силу різних причин та обставин.

Хоча на істину сьогодні претендують всі, ніхто не скаже, що в нас немає істини.

Але ми всі повинні твердо розуміти, що є Церква істинна, Христова, яку визнає все світове Православ’я, вона єдина, вічна, вона не має ні початку, ні кінця, бо з нею Сам Господь.

Сьогодні безліч релігійних організацій, які називають себе «церквою», але чи ведуть їхні «пастирі» до спасіння, чи не є вони саме тими «вовками в овечих шкірах», від яких застерігав Христос.

Тому, шановні депутати, звертаючись до Вас як до людей, від яких залежить ця велика істинна справа, зробити правильний вибір і передати цей недобудований храм істинній канонічній Українській Православній Церкві; Церкві, яка є спасительною і отримаєте винагороду на небесах, а ми в свою чергу зобов’язуємося завершити будівництво храму, який буде окрасою нашого міста і двері якого будуть завжди відкриті для всіх.

Тому, наш сьогоднішній вибір не є лише документальною формальністю, а обранням майбутнього нашого шляху, шляху для наших нащадків: істини чи блуду, Христа чи Варрави – обирайте самі!

Користуючись нагодою бути зараз разом із Вами, я призиваю Боже благословення на всіх Вас і Вашу діяльність, бажаю плідної праці та благословенних успіхів заради  процвітання нашого міста і добробуту його жителів.

+ Серафим,

Архієпископ Яготинський

вікарій Київської Митрополії

Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community Ваау! News2.ru Korica SMI2 Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru Memori.ru МоёМесто.ru Mister Wong