Яготинсько-Згурівське благочиння > Події > Служіння. Новини > Яготин. Філаретівці провокують місто до жорстокого протистояння навколо Свято-Троїцького собору

Яготин. Філаретівці провокують місто до жорстокого протистояння навколо Свято-Троїцького собору

31 03 2012

З 90-х років вже минуло багато часу, але прихильниками розколу філаретівцями знову у Яготині починається протистояння. Напередодні сесії представники Української Православної Церкви та представники анафеми на запрошення мерії мали зустріч з головою Яготитнського району Семенякою В.П. та мером м.Яготин Дзюбою Н.М. Під час зустрічі була дана трьохстороння згода про мирну поведінку під час сесії.
29 березня відбулася відкрита сесія міської ради Яготина, на якій приймалося рішення щодо взяття на баланс міста недобудованого Троїцького собору – собору до якого розкольники не мають жодного відношення. Свято-Троїцький собор був побудований стараннями графа Розумовського у 1800 році, архітектором був М.Львов. Собор потрібно повернути її законному історичному власнику канонічній Українській Православній Церкві якої більшість у Яготині.
За комуністичної влади храм було повністю зруйновано у 1936 році.
Відбудова розпочалась за державний кошт та завдяки турботам всіх яготинців, а не за кошти Київського патріархату як вони та їхні ЗМІ про це говорять.

Під час сесії прихильники розколу зустріли нас, і особливо владику, дуже агресивно, про що навіть страшно говорити. Були такі хвилини, коли робилося моторошно від почутого. Натовп народу скандував: «Геть московських попів!», «Священників четвертувати!»,«Священників на палю!». Звичайно, ми не боїмося нічого, тому що ми з Христом, але чути таке з вуст віруючих людей страшно.

Сьогодні у місті та в районі на повний спокій і мир нам треба ще тільки чекати. Протистояння у родинах, на роботі та взагалі у суспільстві  виникає миттєво, як пожежа. Є міжконфесійні протиріччя, і навіть між близькими людьми, коли один відвідує богослужіння канонічної Церкви, інший ходить до розкольників, а третій взагалі загубився десь в секті.

Мета Української Православної Церкви — дійти до сердець всіх людей і пояснити, у чому проблема. Ми надіємося, що грубих протистоянь у місті та районі не буде. У Святому Письмі говориться: «Враг нашего спасения, яко лев рыкающий, ходит, ищущий, кого поглатить». Він не спить, а придивляється, шукаючи підходящий момент.

Сьогодні у священників та віруючих таке становище, яке не дає нам відпочивати та дрімати, а змушує завжди бути напоготові.

Тому всі щиро будемо молитись за нашу Яготинську землю та за її православну паству. Щоб Господь зміцнював нас усіх в єдності та мирі.

Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community Ваау! News2.ru Korica SMI2 Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru Memori.ru МоёМесто.ru Mister Wong