Яготинсько-Згурівське благочиння > Події > Служіння. Новини > Богослужіння у день пам’яті засновника Свято-Пантелеймонівського монастиря в Феофанії

Богослужіння у день пам’яті засновника Свято-Пантелеймонівського монастиря в Феофанії

10 01 2012

9 січня, у день пам’яті засновника Свято-Пантелеімонівського монастиря у Феофанії преподобного Воніфатія (Виноградівського) з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, у соборному храмі обителі Божественну літургію очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.Йому співслужили вікарії Київської Митрополії: архієпископи Білогородський Миколай та Бориспільський Антоній, єпископи Яготинський Серафим та Васильківський Пантелеімон, духовенство монастиря та Київської єпархії.За богослужінням молився благочинний Яготинсько-Згурівського округу протоієрей Рустік Романій, ігуменя монастиря Єлисавета з сестрами, паломники та прихожани обителі.
По завершенні богослужіння благочинний Яготинський протоієрей Рустік привітав Владику Серафима з Різдвом Христовим.
***

У 1861 р. єпископ Серафим (Аретинській, настоятель Михайлового Золотоверхого монастиря 1859-1865 рр.) благословив відкрити у Феофанії скит від Михайлівського монастиря і доручив облаштування обителі досвідченому подвижникові благочестя ігуменові Воніфатію (Виноградському). Працями старця і перших насельників був відновлений дерев’яний храм, побудовані келії для братії, готель, а також необхідні господарські споруди. Знаючи день свого відходу, старець Воніфатій склав духовний заповіт братії і замість себе поставив скитоначальником схіігумена Іринарха, який управляв обителлю ще 30 років. Заповіт старця Воніфатія полягало у проханні постійного читання Псалтиря, звершення щоденної служби, богоугодного горіння незгасних лампад та прийняття бідних.

На сьогоднішній день, за заповітом старця Воніфатія, монастир у Феофанії годує паломників і всіх нужденних. 23 грудня 2010 р. Священний Синод Української Православної Церкви, що проходив під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, розглянув житіє, труди, подвиги, чудеса і, взявши до уваги народне шанування ігумена Воніфатія (Виноградського), благословив зарахувати ігумена Воніфатія до лику місцевошанованих святих Київської єпархії.

Сайт Києво-Печерської Лаври

Фото Дениса Дудника

Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community Ваау! News2.ru Korica SMI2 Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru Memori.ru МоёМесто.ru Mister Wong